Over Karel

Sinds de vroege jaren negentig is Karel verbonden aan diverse muziek- en theatergezelschappen. Van 1997 tot 2001 studeerde hij aan de Acteerstudio in Den Haag. Karel kreeg les van onder meer Alex Boon,  Ingrid Voermans, Donald van der Maaten, Gerard van Schaik en Jo Röhrig, in de meest uiteenlopende muzikale- en theatrale disciplines.

Karel gaf les bij onder andere Muziekschool/Kunstencentrum De Hint in Aalsmeer, Buurthuis ‘t Hoekie in de Bilt, KnA Uithoorn en de Adelaar uit Weesp. Hij arrangeerde musicals voor diverse theatergroepen en componeerde voor muziekgezelschappen in een brede variëteit aan instrumentaties. 

Thans is Karel werkzaam als docent/muzikaal-coach/arrangeur/componist voor- en bij een grote diversiteit aan ensembles, theatergroepen en solisten, en bewerkt hij orkestbanden voor verscheidene artiesten.

Een kleine greep uit zijn klantenkring: Slagwerkgroep Hypercussion, Jeugdorkest JONG, Theatergroep de Schakel Bussum, Showband MCC Laren, Het Parnassus Ensemble, Trompettist Gerard Fuchs, Het Dierens Mannenkoor en Slagwerkgroep Naarden.

De werkwijze van Karel laat zich kenmerken door een losse benadering waarbij wederzijds respect, vertrouwen en de artistieke doelstelling hoog in het vaandel staan.